Mijn eigen nieuwjaarsfeest

Geen taart gekocht. En ook geen kaarsjes. Ik vierde mijn 22e verjaardag gelukkig wel met een paar vrienden. Niet helemaal volgens de regels, maar je moet toch wat midden in de COVID-19 pandemie?

Vergeleken met mijn 21e verjaardag is het net alsof je Norman Bates vergelijkt met Spongebob. Het contrast kan haast niet groter. Tijdens mijn 21e verjaardag ging ik erop uit in Amsterdam en ben ik ’s avonds nog naar een balletvoorstelling gegaan. Dit stond op mijn bucketlist, maar die is nu wel erg veranderd.

Aan het begin van de pandemie en de maatregelen vorig jaar was weinig te merken van dag tot dag. Hier en daar hoorde je af en toe iemand zeggen “Wel erg hoor, dat griepje”, of “Ah joh, het is natuurlijk allemaal wel heel erg opgeblazen in de media”. Er was een grote corona laksheid en niemand die ik kende was er erg serieus over.

Een paar maanden later ging ik op mezelf wonen en al snel vroeg de makelaar vriendelijk om een paar meter afstand te houden. Gelukkig waren de kringlopen om mij heen nog wel open en mocht ik zoals een echte eerste jongvolwassene die op zichzelf woont een sofa naar mijn nieuwe stekje sjouwen. Met zweet, tranen en een gezonde ik-weet-het-beter-dan-mijn-ouders mentaliteit schraapte ik langzaam maar zeker alle meubelen bij elkaar. Zo maakte ik van mijn toekomstige bajes een klein maar fijn rijkshotel. Dat wist ik toen natuurlijk nog niet.

De digitale lyfestyle

Na de zomer begon ik ook gelijk aan een geheel nieuwe opleiding aan de Haagse Hogeschool. Online lessen lagen al wel in het verschiet, maar hoeveel en hoe ingrijpend die maatregel zou zijn was bij de meeste studenten nog geheel niet duidelijk. Wel spraken meer mensen in mijn naaste kringen al in een serieuzere toon dan eerst over corona. Minder van “het is maar een griepje!” en meer van “blijf a.u.b. uit mijn aura”. Mijn oma van 88 heeft nu al voor de derde keer corona weggeslagen als een pro tennisspeler in de laatste ronde.

Ik sta klaar in de startbanen van mijn volwassen leven en net nadat het schot is gelost, struikel ik over mondkapjes en desinfectiemiddelen. Een beetje een domper natuurlijk. De winkels sloten gedwongen stuk voor stuk de deuren en ik moest het steeds vaker doen met wat Bol.com mij had te bieden als vervanging voor de Action.

En toen kwam het winterdipje. Scholen gingen volledig over naar online lessen. Ik ontwikkelde een ongezonde romantische relatie met mijn computerscherm, eentje waar ik nog steeds lastig uitkom.

Mijn Kuk Sool Won trainingen(bekijk het kopje ‘over mij’ voor nader uitleg) gingen ook digitaal door, een ontwikkeling waar mijn nieuwe onderbuurman niet zo blij mee was. De vierde keer dat hij op een zaterdagochtend om 9:00 voor de deur stond heb ik maar snel een badjas over mijn trainingspak aangetrokken voordat ik de deur opendeed. Helaas zag hij door mijn vermomming.

Plankgas

Het voelde allemaal als het begin van een nieuwe comedyserie die zich langzaam ontwikkelde in een tragedie. Corona & Ik. Helaas kelderde mijn mentale gezondheid en voelde de opkomst van mijn 22e verjaardag als Mount Everest beklimmen in slippers. Ik ging online op zoek naar dagboeken. Schrijven is altijd al mijn uitlaatklep geweest, want ik ben niet zo goed in verbaal laten weten hoe ik me voel. En toen vond ik het licht in de duistere virustunnel; het actieve boek van John Dumas waarin je met affirmatie en herhaling een betere toekomst voor jezelf manifesteert.

Dit is de actieve stap die mij uit mijn dagelijkse sleur trekt. Zo bleef de bittere nasmaak van deze uitzichtloze isolatie niet lang hangen achter in de keel, maar ik voelde voor het eerst in een lange tijd dat ik weer zelf achter het stuur zat. Daarbij heb ik een zware voet en ik geef vol gas. 

Het enige wat mij nog steekt is het verzinnen van leuke hobby’s of uitdagingen die ik wil proberen, dus tips zijn altijd welkom 😊.

2 reacties

  1. Hoi lieve Amber, wat mooi en dapper zo’n blog beginnen! Qua uitdagingen: ik zag een leuke op LinkedIn: Letters wandelen. Ik zal m even proberen terug te vinden. Wandelen is sowieso goed voor een gezonde geest 🙂 Veel succes! Liefs Nynke

    Geliked door 1 persoon

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s