Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Amber Verhagen. Naast mijn studie Communicatie hou ik er erg van om te schrijven en te lezen. Daarnaast ben ik een Kuk Sool Won leerling. Dit is een traditionele Zuid-Koreaanse krijgskunst martial arts. Ik ben ook een grote fan van films en musicals.

Door de Coronacrisis ben ook ik wat slechtgehumeurd, om het maar lichtjes uit te drukken. Elke dag ziet er hetzelfde uit. Ik heb iets nodig binnen de huidige maatregelen waardoor ik weer de leuke kanten van het leven zie. Hopelijk kan ik met mijn blog ook anderen inspireren.

Wat ga ik doen?

Dankzij de 100-day goal journal van John Dumas kwam ik op het idee om elke 10 dagen een nieuwe ervaring of passie op te doen. Als ik het wat vind, hou ik het naast de 10 dagen aan. Zo niet, heb ik het in ieder geval uitgeprobeerd.

Wat is ‘The 100-day Goal Journal?’

In het boek stel je een doel voor jezelf vast; wat wil jij bereiken in 100 dagen? Dit kan een heel klein doel zijn, zoals ‘Ik ga goed worden in yogaoefeningen ‘. Of juist heel groot; ‘Ik heb een boek geschreven over fruitvliegjes’. Ik zeg maar wat. Elke 10 dagen schrijf je een microdoel op dat jou moet helpen om naar het grote doel te komen.

Mijn grote doel is dat ik in 100 dagen een blijer persoon ben door middel van nieuwe ervaringen en uitdagingen. Dat klinkt heel vaag, maar wat ik er mee bedoel is dat door kleine, leuke uitdagingen probeer ik mijn vaste school- en levensritme te verstoren. Ik wil hobbies uitproberen die ik nooit heb gedaan omdat ik het ‘te druk’ had.

Je kunt het boek hier kopen.